titel
Ontdek de thema's... Kunst & LetterenOntdek de thema's... GeheugenOntdek de thema's... RetoricaOntdek de thema's... GeschiedenisOntdek de thema's... FilosofieOntdek de thema's... MystiekOntdek de thema's... EssaysOntdek de thema's... Over de natuur
alle uitgaven geordend op auteur alle uitgaven geordend op boek contact voor de pers voor de boekhandel prospectus Rights catalogue Foreign rights

houd mij op de hoogte
paperback
vormgeving Erik Prinsen
& rudo Hartman


172 bladzijden
isbn 978 90 6554 2618
nur 730
€ 15,00
eerste druk


bestel
international order
omslag

Portret van een generatie
Ergo Cogito III



Samenstelling & redactie: Frans Geraedts en Leonard de Jong.

Met bijdragen van: Cornelis Verhoeven (Inleiding), Chris Bremmers (De inzet van het denken), Gabriël van den Brink (De actualiteit van het archaïsche), Wouter van Gils (De eliminatie van de dood), Jeroen van den Hoven (Morele expertise tussen wijsheid en computerprogramma's), Ruud Kaulingfreks (De spraakloze tekst), Gert-Jan Lokhorst (Is de mens een eindige automaat?), Annelies Schulte Nordholt (De Januskop van het beeld), Odile Verhaar (Verschillend zijn en toch gelijk krijgen), Karin Vintges (Engagement en levenskunst), Rein de Wilde (Rivaliteit en sociologie).

VIVO ERGO COGITO, ik denk omdat ik leef – dit dient het kenmerk te zijn van de hedendaagse filosoof. Het engagement in de jongste Nederlandse filosofie is levend en persoonlijk. De 10 auteurs die in deze bundel worden gepresenteerd prikkelen door de inzet van hun denken. Hun betrokkenheid en de oorspronkelijkheid uit zich in de keuze en behandeling van hun onderwerpen. De heldere en open manier van schrijven maakt de essays toegankelijk. De lezer neemt deel aan het debat.

Het filosofisch agentschap Ithaka heeft tussen 1987 en 1992 vijf maal een landelijke lezingencyclus georganiseerd, waarin telkens 10 jonge filosofische talenten voor het voetlicht treden. Deze bundel vormt deel III van de reeks die een portret wil geven van een nieuwe generatie Nederlandse filosofen.

Dit is deel III (1991) in de serie Ergo Cogito.



Mail deze pagina



Naar boven, de hoofdpagina, disclaimer of het colofon